اشتباه رایج در تبلیغات

در این مقاله به 10 اشتباه رایج در تبلیغات می پردازیم. معمولا این اشتباهات بواسطه کم تجربگی سازندگان تبلیغات بروز می کند. و یا ناشی از عدم آشنایی صاحبان کسب و کار با اصول حرفه ای تبلیغات می باشد.

1. وقتی بر روی خودتان تمرکز می کنید

بارزترین اشتباه رایج در تبلیغات می باشد. در این نوع تبلیغات خود ‌محورهستید. یعنی بخش اعظمی از آگهی در مورد خودتان است و نه مشتری. به عبارتی عنوان و متن آگهی از شما می‌گوید و افتخارات شما را بیان می کند. در این تبلیغات به مشتری و نفعی که از این آگهی می برد هیچ اشاره ای نمی شود. چنین تبلیغاتی به فروش خوب دست پیدا نمی کند. برای مشتری به هیج وجه مهم نیست شرکت شما چه افتخاراتی را کسب کرده است، بلکه محصول و مزایای آن برایش مهم است. در واقع  مخاطب می‌خواهد ببیند آگهی چه نفعی برای او دارد.

2. مثل دیگران بودن

این اشتباه رایج در تبلیغات به خودکشی تبلیغاتی معروف است. در اکثر تبلیغات متاسفانه عناوین تکراری و کلیشه‌ای استفاده میشود. اغلب سازندگان تبلیغات به خود زحمت نمی دهند تبلیغاتی غیر تکراری با محتوای بکر بسازند. این نوع  تبلیغات باعث بی‌توجهی مخاطب به آن می‌شود. یک تبلیغ خوب  باید بتوانید توجه مخاطب را جلب کند تا او بقیه آگهی را دنبال کند. مخاطب با دیدن و شنیدن عنوان تکراری به سادگی از آن خواهد گذشت. از عباراتی مانند: فرصتی جدید، یک فرصت استثنایی، زود دیر می‌شود و … استفاده نکنید. سعی کنید ادعای شما خاص و غیرتکراری  باشد.

3. اصول کار را نمی دانید

بعضی از سازندگان تبلیغات بدون هیچ آگاهی از اصول تبلیغات، بر روی کاغذی سفید (یا صفحه سفید مانیتور) شروع به ساختن آگهی می‌کنند. این کار در غالب موارد به شکست خواهد انجامید. اگر بدون دانستن اصول تبلیغات و بدون بررسی تجربه دیگران شروع به کار کنید، باعث ساختن تبلیغاتی مشابه یا تبلیغات شکست خورده می شوید.

4. فروش قبل از معرفی

اگر مشتریان با برند، نام تجاری و مزایای محصولات آشنا نباشند و شروع به فروش کنید هرگز موفق نخواهید شد. پس در ابتدای آگهی به سراغ فروش نروید. ، بلکه ابتدا اطلاعات کافی در اختیار مخاطب قرار دهید و در او تمایل به خرید را ایجاد کنید و سپس از قیمت و پیشنهاد فروش صحبت کنید.

5. با «ترین» شک و تردید ایجاد می کنید

بسیاری از صاحبان کسب و کار ادعا می‌کنند دارای بزرگ‌ترین، برترین، اولین و یا بهترین هستند. اینها مواردی هستند که در آگهی نباید عنوان شود چرا که باعث شک و تردید مخاطب می شود. اگر از صفت «ترین» استفاده می‌کنید، برای این ادعا دلیل بیاورید. از تصاویر و مدارک استفاده کنید.

6. عدم احساس فوریت

اگر تبلیغات نتواند در مخاطب احساس فوریت ایجاد کند مخاطب بزودی از دست خواهد رفت و در دام رقبا گرفتار خواهد شد. یک آگهی موفق باید مخاطب را وادار به خرید فوری کند. شما می‌توانید به سه روش حس فوریت را در مخاطب ایجاد کنید.

– عرضه کالا را محدود سازید.

– تعداد را محدود کنید.

– زمان خرید را محدود سازید.

7. عدم فهم تبلیغات برای عموم

ساخت تبلیغات باید بگونه ای باشد که جملات واضح و به آسانی برای عموم قابل فهم باشد. از ساخت آگهی برای متخصصان بپرهیزید. از ادبیاتی استفاده نکنید که برای فهم آن، نیاز به مدرک دانشگاهی باشد. جملات کوتاه و واضح استفاده کنید.

8. عدم تلاش برای ایجاد وفاداری

اغلب مشتریان حاضرند 25 درصد قیمت بیشتری بپردازند تا نام تجاری مورد علاقه‌شان را به دست آورند. قبل از این‌ که به نام تجاری دیگری روی آورند. مشتریان وفادار، برندهای را که دوست دارند را استفاده کرده و به دیگران توصیه می کنند. آنها زمان بیشتری را برای برند مورد علاقه  صرف کرده و حاضرند همواره قیمت بیشتری برای ان بپردازند. با این حساب یک سازندگان تبلیغات برای ایجاد وفاداری، جذب و حفظ مشتریان وفادار تلاش کنند.

9. عدم توجیه مناسب بودن قیمت

باید توانایی آن را داشته باشید که در تبلیغات نشان دهید قیمت محصول وخدمات  شما و همچنین کیفیت آن در مقایسه با ارزش حاصل از آن قطره‌ای در دریا است. اگر محصولی تولید کنید یا خدماتی ارائه دهید که ارزنده‌تر از قیمت خود باشد، فروش تعداد زیادی از آنها، بسیار آسان تر خواهد بود.
اغلب صاحبان کسب و کار که  محصولات و خدمات  عالی دارند ولی به‌ دلیل کمبود اطلاعات و آگاه نبودن از  تمام مزایای محصول خود و همچنین ناتوانی در توجیه مشتری در خصوص قیمت مناسب، به راحتی مخاطب را از دست می دهند.

10. عدم شناخت صحیح مخاطب

این اشتباه رایج در تبلیغات ناشی از استراتژی غلط تبلیغاتی می باشد. اگر بازار هدف خود و ترس‌ها، نیازها،‌ نگرانی‌ها، باورها، رفتارها و علایق آن‌ها را نشناسید، هرگز قادر نخواهید بود تبلیغاتی ارائه دهید که بتواند مشتری را جذب کرده. و راهی برای فروش و کسب سود بیشتر برایتان فراهم کند. برای رسیدن به هدف باید بتوانید مشتری های خود را دسته بندی کنید. و از سازندگان تبلیغات بخواهید برای هر دسته برنامه تبلیغاتی خاص ترتیب دهند. بعضی از مشتریانتان نیاز به تبلیغ حضوری، بعضی تبلیغ تلفنی و بعضی تبلیغ مجازی دارند. و این زمانی اتفاق می افتد که بازار هدف خود و انگیزه‌های کلیدی واقعی آن‌ها را به درستی بشناسید.

26 پاسخ
  1. حسن رستگاری
    حسن رستگاری گفته:

    نکات خوب و دقیقی بود به مواردی اشاره کردید که در ساخت تبلیغات کمتر بهش توجه میشه خیلی ممنون

    پاسخ
  2. کریم مردانی
    کریم مردانی گفته:

    به نظر من اگر در کنار اصول کار را نمی دانیم باید بی توجهی به اموزش نیز اضافه گردد که اکثرا اموزش لازم در اختیار کارمند قرار نمی گردد.

    پاسخ
  3. علی اصعغررضایی
    علی اصعغررضایی گفته:

    ۱-عدم اشنایی ازمحصول عرضه شده ۲-عدم رنگ شناسی شرکت تبلیغ کننده(استفاده از رنگهاوفونت های جلب توجه کننده)

    پاسخ
    • مدیر سایت
      مدیر سایت گفته:

      در کار تبلیغات اشتباهات زیادی وجود دارد که ما فقط به ده مورد آن اشاره کردیم

      پاسخ
  4. خوشقدم دستگردی
    خوشقدم دستگردی گفته:

    ده اشتباه را مطالعه کردم.مفید بود.اما فکرمی کنم نکات دیگری هم وجود داردکه در تبلیغات و جلب مخاطب میتواند برای یک تبلیغ سازنده موثرباشد.

    پاسخ
  5. سیده زهرا قربانپور گنجی
    سیده زهرا قربانپور گنجی گفته:

    فکر میکنم علت عدم موفقیت برخی از تبلیغات تلوزیون، استفاده از ” ترین ” در تبلیغات است. حس میکنم استفاده از ترین، علاوه بر ایجاد شک و تردید باعث میشه توقع مخاطب به شدت بالا بره و وقتی اون محصول در حد توقعش نباشه باعث میشه ناراضی باشه.

    پاسخ
  6. سید محمد حسینی
    سید محمد حسینی گفته:

    با سلام مطالبی که ارائه کردین بسیار کاربردی و مفید هستن و دیدگاهم رو در تبلیغات خیلی باز کرده، و توجه ام رو در تبلیغات زیاد کرده تاجایی که وقتی یک تبلیغات میبینم ناخودآگاه سعی در تجزیه و تحلیل اون تبلیغ رو دارم و این برای بنده شیرینه، سپاسگزارم?

    پاسخ
  7. مرضیه حیدرپور
    مرضیه حیدرپور گفته:

    باسلام، نکات ریز و کلیدی ای بود که همین باعث میشه هنگام دیدن تبلیغات متوجه پیام اصلی تبلیغ بشیم و این برای شخصی که قبلا فقط به ظاهر تبلیغ توجه میکرد خیلی جذابیت داره

    پاسخ
  8. سجاد رستم نیا
    سجاد رستم نیا گفته:

    با سلام
    ممنون از مطالبتون
    متاسفانه خیلی از مدیران یا صاحبان تبلیغات جنس رسانه ها و تفاوت های و کاربردهای انها در تبلیغات نمی دانند پستری تبلیغاتی که طراحی میکنند را یکسان بدون تغیر در سایت اینترنتی.رسانه های مکتوب.تصویری و محیطی استفاده میکنم مثال در اتوبان تبلیغات بیلبورد ها را مشاهده میکنی که سابقه شرکت و خیلی از مشخصات شرکت در ان درج شده این در حالی ست که هیچ وقت فرصت خواندن برای مخاطبان پیش نمیاد .موضوع دیگر توجه به رنگ است که نقش بسیار مهمی در جلب مخاطب دارد و وقت کمتری بر روی روانشناختی رنگ ها و تاثیرات ان بر مخاطبات گذاشته شده است

    پاسخ
  9. سجاد رستم نیا
    سجاد رستم نیا گفته:

    با سلام
    ممنون استفاده کردیم.
    خیلی از مدیران و صاحبان تبلیغات. رسانه ها و کاربرد هر کدام را در تبلیغات نمیدانن یک تبلیغ راطراحی میکنن و ان را در انواع رسانه ها چه مکتوب و غیر مکتوب .محیطی و …به اشتراک میگذرن مورد دیگر رنگ هست که نقش زیادی در تبلیغات دارد و کمتر در مورد روانشناختی رنگها در تبلیغات کار شده

    پاسخ
  10. جعفر خسروانی فراهانی
    جعفر خسروانی فراهانی گفته:

    وقتی در تبلیغات به خودتان تمرکز میکنید خود را از ارتباط با دیگران و ادم های موفق منع میکنید و با این اشتباه ۹ اشتباه دیگر به خودیه خود صورت میگیرد چون با افراد موفق در تبلیغات و خریدو فروش سرو کار ندارید و چشم بسته تبلیغات خودتان را انجام میدهید در این صورت فوریتهای خرید و فروش را نمیدانید واین وفاداری شما را در نزد مخاطب پایین میاورد و چون این اتفاق میافتد توجیه مناسبی نمیتوانید بیاورید و همیشه شک و تردید را در دل مخاطب میگذارید زیرا ارتباط از پایه و اساس نادرست بنا شده

    پاسخ
  11. میناغلامرضا
    میناغلامرضا گفته:

    به نکات بسیار مفید و دقیقی اشاره شده بود . و ما چه قدر در تبلیغاتمون شاهد این اشتباهات هستیم . اشتباهاتی مثل استفاده از «ترین» که باعث ایجاد شک و تردید میشود و…و چه قدر خوب می شد اگر سازندگان تبلیغ ها با اصول و فنون حرفه ای تبلیغات آشنا می شدند و آگاهیشان را در این زمینه بالا می بردند.

    پاسخ
  12. نسا عباسعلی
    نسا عباسعلی گفته:

    بسیار ساده و مفید بود با توجه به صحبت های توی کلاس کامل متوجه شدیم

    پاسخ
  13. فائزه رضائی
    فائزه رضائی گفته:

    دراکثرتبلیغات متاسفانه عناوین تکراری وکلیشه ای استفاده میشودوباعث بی توجهی مخاطب به ان تبلیغ است.

    پاسخ

تعقیب

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *